Ako začať s nikotínovými vrecúškami?

Ako začať s nikotínovými vrecúškami?

Keď niečo končí, niečo iné začína. Tak je to vo väčšine prípadov vzťahu medzi fajčením a nikotínovými vrecúškami. Samozrejme, nie je to len fajčenie, čo vás môže priviesť k závislosti od nikotínových vrecúšok. Výhod je mnoho, od diskrétnosti alebo nulového zápachu až po svieži dych. Kde však začať a ako neurobiť chybu? Práve na to sme sa pozreli v nasledujúcich riadkoch.

Nikotín sa z vrecúšok uvoľňuje odlišne

To je prvá vec, ktorú by ste mali pri nikotínových vrecúškach zvážiť. Mnoho ľudí, ktorí chcú prejsť z fajčenia na nikotínové vrecúška, má problém vybrať si vhodne silné vrecúška. Na výber máte množstvo silných sáčkov. Na obale je zvyčajne uvedené množstvo nikotínu na gram vrecúška. Vrecká však vždy vážia menej ako gram. Pre lepšiu predstavu si preto pozrite popis výrobku, v ktorom je uvedené množstvo nikotínu v jednom vrecúšku.

Nikotín sa z vrecúška uvoľňuje do tela pomalšie a má aj dlhší účinok. Čo je výhoda oproti cigarete, pri ktorej po dokúrení budete mať o chvíľu chuť na ďalšiu. Ak máte záujem dozvedieť sa viac o nikotíne v nikotínových vrecúškach vrátane možných vedľajších účinkov, prečítajte si náš článok Čo robí nikotín v nikotínových vrecúškach. 

Ak môžeme odporučiť, začnite so slabšími vrecúškami a postupne zvyšujte silu nikotínu. 

2 obľúbené veľkosti vrecúšok

Môžete sa rozhodnúť aj pre veľkosť vrecúšok. Štandardne máte na výber z dvoch veľkostí - regular a slim. Samozrejme, existujú aj iné alternatívy. Pravidelné vrecúška sú väčšie, vážia 0,7 g a používajú ich najmä tí, ktorí chcú väčší nikotínový zážitok. Naproti tomu slim vrecúška vážia len 0,5 g, sú o niečo diskrétnejšie, lepšie sa zmestia pod pery a ich používanie je o niečo pohodlnejšie. 

Ako a ako dlho ich užívať

Je to jednoduché ako facka. Rozbalíte puk, vyberiete vrecúško a umiestnite si ho napríklad pod hornú peru. Necháte ho tam. Pri uvoľňovaní chuti a nikotínu môžete pocítiť mierne mravčenie. To neznamená, že sa z vás stáva rytier, ale nikotín sa uvoľňuje do vášho tela. Ak chcete chuť zintenzívniť, môžete vrecúško zľahka rozžuť a vrátiť ho na svoje miesto.

Celý zážitok trvá asi pol hodiny, keď sa vrecko vyčerpá. Potom vrecko vyberte z úst a vložte ho do priehradky v puku alebo ho vyhoďte do koša. Vrecko však v ústach príliš nežujte, aby ste nepoškodili obal. Ak je to možné, vrecko tiež neprehĺtajte. Ak sa to stane, nepanikárte, ale neurobte si z toho pravidelný rituál. Ak sa to stane, vypite podľa možnosti veľa vody. 

Prehľad príchutí

Na trhu je množstvo príchutí. Všetko bude závisieť od vašich chuťových preferencií. V našom e-shope ich delíme do dvoch základných skupín - slané/neutrálne a sladké/ochutené. Do prvej skupiny patria čisté mentolové a svieže vrecúška alebo vrecúška s tabakovou príchuťou. Do druhej patria príchute so sladkými ovocnými tónmi. Ovocné príchute sú často doplnené aj mentolom alebo mätou pre svieži zážitok.

Koľko ich denne zvládnete?

Počet vriec použitých za deň sa líši podľa používateľa. Aby sme vám však poskytli základnú predstavu, urobili sme malý prieskum. Priemerný fajčiar zvládne jednu krabičku cigariet denne. A priemerný používateľ nikotínových vrecúšok vyžuje približne polovicu, teda okolo desať vrecúšok. Viac sme to rozobrali v našom článku Koľko nikotínových vrecúšok denne môžem použiť?

Oplatí sa to?

Nikotínové vrecúška majú oproti cigaretám mnoho výhod. Boli by sme tu ešte dlho. Preto sme pre vás už pripravili takýto článok, v ktorom porovnávame oboje. Nájdete ho na našom blogu pod názvom Nikotínové vrecúška verzus cigarety.

A z finančného hľadiska? Hádajte čo. Určite. Používanie nikotínových vrecúšok je lacnejšie ako fajčenie. Aj keď krabička cigariet vyjde takmer rovnako ako jedno potiahnutie nikotínových vrecúšok, rozdiel je tam markantný. Chcete vedieť, čo presne? Pozrite si náš článok Je používanie nikotínových vrecúšok lacnejšie ako fajčenie?

späť na výpis
Doprava zadarmo
Pri nákupe nad 15 EUR

Doprava zadarmo
Pri nákupe nad 15 EUR

Rýchle dodanieDo druhého dňa

Rýchle dodanie
Do druhého dňa

Vernostný programDarčeky a nákupy za body

Vernostný program
Darčeky a nákupy za body

Výhody pre registrovanýchPrednostný predaj a akcie

Výhody pre registrovaných
Prednostný predaj a akcie