Výhody a nevýhody jednorazových e-cigariet

Výhody a nevýhody jednorazových e-cigariet

Vývoj nemôžete zastaviť, a to je dobré. Každý, kto si pamätá začiatky jednorazových e-cigariet, vie, že to bola bieda. To sa však výrazne zmenilo k lepšiemu. Dnes sú jednorazové e-cigarety jedným z veľmi atraktívnych tovarov v oblasti vapingu. Poďme sa teda pozrieť na výhody a nevýhody jednorazových cigariet, aby ste vedeli, či do nich ísť, alebo ich nechať na pokoji.

Pre koho sú určené jednorazové e-cigarety

Jednorazové cigarety prešli dlhú cestu. Z neužitočných sa stali užitočnými. V súčasnosti sú jednorazové e-cigarety ideálne na vstup do sveta vapingu. Koniec koncov, už to nie je demo na vapovanie, ale plnohodnotný zážitok z vapovania. Samozrejme, má to svoje ale, ale o tom si povieme pri záporoch. 

Jednorazovky sú teda vhodné pre začínajúcich vaperov, mimochodom, napísali sme o tom samostatný článok, ktorý by ste si určite mali pozrieť. Okrem toho sú jednorazovky ideálnym spôsobom, ako zvládnuť cestovanie, keď so sebou nechcete nosiť celý arzenál. V neposlednom rade jednorazovky nesmú chýbať ani tým, ktorí neznášajú akúkoľvek údržbu e-cigarety. Jednoducho ju dovapujute a vyhodíte. Easy job. 

Výhody jednorazových e-cigariet

Už sme na to narazili vyššie, najväčšou výhodou jednorazových e-cigariet je bezpochyby nulová údržba alebo nastavenie. Kúpite, rozbalíte, vapujete, vyhodíte. To je všetko. Nemusíte dopĺňať náplň, skrutkovať, zošívať, meniť, nabíjať... To je pre mnohých ľudí veľké lákadlo.

Ďalšou výhodou je cena. Ale teraz sa na to pozrieme z pohľadu niekoho, kto uvažuje o vapovaní namiesto fajčenia. Nie je potrebné zložito vyberať typ e-cigarety a investovať stovky až tisíce korún do hardvéru a liquidov. Stačí si zaobstarať jednorazovú vapku za cenu okolo stovky a buď môžete, alebo nemôžete. Prípadne si môžete vybrať inú značku, príchuť, silu nikotínu alebo čokoľvek iné a finančne vás to nezruinuje, ako keby ste si kúpili celý arzenál a potom vás to nechytilo.

V porovnaní s predchádzajúcim obdobím je ďalšou výhodou rozmanitosť. Dnes máte na trhu množstvo značiek od SYX BAR cez MOTI. Okrem toho má každá značka širokú škálu príchutí a silných nikotínov až po tie bez nikotínu. Skrátka, máte z čoho vyberať. 

V neposlednom rade musíme spomenúť praktickosť. Jednorazovka sa zmestí do každého vrecka, ľadvinky, kabelky. Jednoducho so sebou nebudete nosiť ťažítko na papier. Práve preto sú čerstvým tovarom na cesty. Nemusíte totiž so sebou nosiť ani žiadny kábel.

Nevýhody jednorazových e-cigariet

Prvou nevýhodou jednorazových cigariet je bezpochyby výkon a kapacita batérie. Vzhľadom na kompaktné balenie nie je možné do e-cigarety vtesnať viac energie. To znamená, že máte obmedzené možnosti, pokiaľ ide o štýl vapovania. Prevažná väčšina jednorazových cigariet je určená na MTL vaping, t. j. vapovanie ústami do pľúc, ako je to pri tradičných cigaretách. Bohužiaľ, na dymové experimenty a triky si budete musieť nechať zájsť chuť. Na to slúži iný hardvér. Čo sa týka batérie, jej kapacita vám zvyčajne vydrží rovnako dlho ako tekutina, ktorá je v e-cigarete. Môžete ju vapovať v priebehu jedného alebo dvoch dní. Závisí to od intenzity vášho vapovania a konkrétneho jednorazového použitia.

Keďže ide o jednorazové zariadenie, nemáte možnosť e-cigaretu nabíjať, dopĺňať tekutinu. Jednoducho ju znovu naplníte a musíte mať po ruke novú, ktorú nie vždy máte. Takže sa môže stať, že sa ocitnete bez vapky. V najlepšom prípade jednoducho zájdete do najbližšieho obchodu so zmiešaným tovarom. 

Ďalšou pomyselnou nevýhodou je cena. Zaplatiť každý deň 100 až 180 Kč za jednorazovú vapku sa môže zrátať. Cena sa príliš nelíši od tradičných cigariet, ale vapovanie je rozhodne lacnejšie. 

Poslednou nevýhodou, ktorú spomenieme, je obmedzenie. Či už ide o nastavenie alebo paletu chutí. Aj keď je bohatá, stále je obmedzená. Ak chcete experimentovať, musíte siahnuť po pokročilejšom hardvéri a prípadne si namiešať vlastné tekutiny.

Čo by ste si mali odniesť z tohto článku

  • Jednorazovky sú skvelou vecou pre začiatočníkov, cestovateľov a lenivých ľudí, ktorých otravuje údržba
  • jednorazovky sú ideálne na testovanie, či chcete vstúpiť do sveta vapingu z hľadiska ceny a kvality
  • ponuka jednorazových výrobkov je v súčasnosti pomerne široká
  • jednorazovky sú praktické, zmestia sa všade
  • pri jednorazových výrobkoch musíte robiť kompromisy v oblasti výkonu a kapacity batérie
  • jednorazovky sú väčšinou určené na MTL vaping
  • z dlhodobého hľadiska sú jednorazovky drahé alebo drahšie ako iný hardvér


PS: Nepodporujeme ani nepodporujeme fajčenie ani závislosť od nikotínu. Ak ste nefajčiar, nezačínajte.

späť na výpis
Doprava zadarmo
Pri nákupe nad 20 EUR

Doprava zadarmo
Pri nákupe nad 20 EUR

Rýchle dodanie
Do 48 hodín

Rýchle dodanie
Do 48 hodín

Vernostný programDarčeky a nákupy za body

Vernostný program
Darčeky a nákupy za body

Výhody pre registrovanýchPrednostný predaj a akcie

Výhody pre registrovaných
Prednostný predaj a akcie